Autoanmietung in Kimolos mit RAC AG mit den günstigsten Preisen freundlicher Service und Qualität Buchen Sie jetzt, profitieren Sie von unseren Angeboten ohne Kreditkarte

ΜΗΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ 

Η Μήλος το νησί της Αφροδίτης είναι ένα νησί με μεγάλη ιστορία. Δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν από αιώνες. Έχει το σημαντικότερο μεταλλευτικό πλούτο και σύμφωνα με έρευνες κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους. Νοτιοδυτικά των Κυκλάδων και σχήμα πετάλου συναντάμε τη νήσο Μήλο. Οι πρώτοι κάτοικοι της Μήλου ήταν οι Φοίνικες. Έλαβαν μέρος στη ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.  κατακτήθηκαν διαδοχικά από τους Μακεδόνες, τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς. Από το 1830 η Μήλος, όπως και όλες οι Κυκλάδες περιλήφθηκαν στο νεοσύστατό ελληνικό κράτος.

Με ένα ασφαλές όχημα της RAC s.a ενοικιαζόμενο κάντε τη Μήλο να είναι προσιτή σε κάθε σας κίνηση.
Στην Μήλο εκτός από τις υπέροχες παραλίες της, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Με την παρέα σας νοικιάστε ένα εννιαθέσιο ή επταθέσιο αυτοκίνητο με οδηγό ή όχι και επισκεφθείτε τα ποιο κάτω αξιοθέατα.  

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου βρίσκεται στην Πλάκα και περιλαμβάνει στις συλλογές του χαρακτηριστικά δείγματα από όλη την ιστορία της Μήλου. Το γνωστό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου (Παρίσι) βρέθηκε στη Μήλο το 1820 ενώ το αντίγραφο βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου στην Πλάκα Το αρχαιολογικό μουσείο στην Μήλο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα.

Εκκλησιαστικό Μουσείο

Το εκκλησιαστικό μουσείο θα το βρείτε σε λίγα μέτρα απόσταση από το κέντρο του Αδάμαντα. Η ίδια η εκκλησία της Αγίας τριάδας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς στην αρχιτεκτονικής της έχουν συνδυαστεί στοιχεία και από την βυζαντινή αλλά και από την καθολική παράδοση κατά την διάρκεια της φραγκοκρατίας.

Λαογραφικό Μουσείο

Το λαογραφικό μουσείο της Μήλου βρίσκεται στην Πλάκα. Ιδρύθηκε το 1969 από την Ένωση Μηλίων της Αθήνας. Στεγάζεται σε ένα χαρακτηριστικό σπίτι της Μήλου.

Μεταλλευτικό Μουσείο

Στο μεταλλευτικό μουσείο της Μήλου ξεδιπλώνεται με μια εξαιρετική παρουσίαση η μεταλλευτική ιστορία του νησιού καθώς και ορυκτός πλούτος του. Στην ισόγεια αίθουσα υπάρχουν αναπαραστάσεις, όργανα και εργαλεία για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στο νησί τα τελευταία 150 χρόνια.

ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ

 Οι κατακόμβες είναι σκαμμένες σε ηφαιστειακό τάφο και αποτελούν ένα από τα αξιοθέατατου νησιού. Eίναι τρεις και μαζί με πέντε διαδρόμους και ένα νεκρικό θάλαμοαποτελούν ένα δαιδαλώδες σύστημα συνολικού σημερινού μήκους 185 μέτρων. Eίχανεισόδους στο εξωτερικό περιβάλλον, αλλά  σήμερα λειτουργεί μόνο μία, αυτή τηςδεύτερης κατακόμβης ή των «Πρεσβυτέρων», απ' όπου μπορεί να εισέλθει οεπισκέπτης. H δραστηριότητα των πρώτωνχριστιανών στις κατακόμβες σταματά λίγο μετά τη θεσμοθέτηση της ανεξιθρησκίας,ή μέχρι να καταστραφεί και να εγκαταλειφθεί η αρχαία πόλη του Kλήματος απόσεισμούς τον 5ο ή 6ο αιώνα μ.X.
 
Φυλακωπή

Από τις σημαντικότερες  πόλεις του προϊστορικού Αιγαίου. Κτισμένη στο βόρειο τμήμα του νησιού, για  να δίνει δυνατότητα εποπτείας σε μεγάλο μέρος της θάλασσας, η Φυλακωπή έγινε μεγάλο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Σώζει λείψανα ζωής από δύο χιλιετίες περίπου (3300-1100 π.Χ.). Στην τρίτη οικιστική περίοδο είναι έντονες οι μινωικές επιδράσεις ενώ στην τέταρτη οι μυκηναϊκές. H ποικιλία των ευρημάτων μαρτυρεί την ακμή  και την οργάνωσή της, τους προϊστορικούς χρόνους.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού. Βρίσκεται στην περιοχή της Τρυπητής και η κατασκευή του θεάτρου πιθανόν να ανάγεται στην ελληνιστική εποχή, σήμερα όμως είναι ορατή η ρωμαϊκή φάση του μνημείου. Σώζεται το κοίλο με επτά μαρμάρινες κερκίδες, η ορχήστρα, το δάπεδο της σκηνής και πολλά αρχιτεκτονικά περίτεχνα μέλη.

ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΚΛΗΜΑΤΟΣ

Είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη του νησιού (1100π.χ.-800π.χ.) καθώς και το πρώτο λιμάνι του νησιού. Κτίστηκε από τους Δωριείς  στο νότιο τμήμα της Τρυπητής μέχρι και την περιοχή του σημερινού Κλήματος, μπορείτε  να δείτε κομμάτια από το τείχος της αγοράς, τμήματα του ναού της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου, τμήματα του αρχαίου θεάτρου, καθώς και το σημείο όπου βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Μήλος έχει πολλές παραλίες εξαιρετικής ομορφιάς πουμπορείτε να επισκεφτείτε νοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο της RAC s.a. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε παραλία που πρόκειται ναεπισκεφτείτε κατά την διαμονή  σας στονησί θα δείτε  πως είναι εντελώςδιαφορετική η μια από την άλλη λόγω των ιδιαίτερων πετρωμάτων που τηνπερικλείουν. Αυτός είναι ο λόγος που την κάνει να ξεχωρίζει όχι μόνο στιςΚυκλάδες αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα ενοικιαζόμενοbuggy θα κάνει ονειρεμένες τις διακοπές σας. Παρακάτω αναφέρονται 68παραλίες, Αν και ο κατάλογος αυτός περιέχει τις περισσότερες παραλίες, δενείναι πλήρης.

Βόρεια πλευρά

Πλάθιαινα ,Φυροπόταμος ,Τουρκοθάλασσα ,Μαντράκια           Σαρακήνικο ,Μύτακας ,Αλογόμαντρα, Άγιος Κωνσταντίνος ,Πάχαινα ,Κάπρος, Παπάφραγκας ,Φυλακωπή ,Καλόγερος, Πελεκούδα ,Πολλώνια

Ανατολικήπλευρά  

Με ένα ενοικιαζόμενοΑ.Τ.V κάνεις προσιτή τηνδιαδρομή στις δύσβατες παραλίες.

Θειορυχεία ,Καστανάς,Τρία Πηγάδια ,Βούδια     Κολυμπισιώνας, Αγκάλη ,Ρέμα Παλιόρεμα ,Θειάφες ,Καμπάνες

Νότια Πλευρά

Φύρλιγκος ,Σπαθί ,Τουρκάκι ,Παλιοχώρι ,Τούρλος,Ψαροβολάδα       Αγία Κυριακή Γέρακας,Τσιγκράδο ,Φυριπλάκα ,Προβατάς ,Άγιος Σώστης    Κήπος
Γεφυροποιός ,Ψαθί ,Γέροντας ,Κλέφτικο

Δυτική Πλευρά

Συκιά ,Άγιος Ιωάννης (1) ,Άγιος Ιωάννης (2) ,ΆγιοςΙωάννης (3)          Αμμουδαράκι ,Τριάδες(1) ,Τριάδες (2) ,Τριάδες (3) ,Αγκάθια ,Καλόγριες   Βάνι

Μέσα στον κόλπο

Εμπουριός ,Φατούρενα ,Αχιβαδόλιμνη ,Παπικινού ,ΛαγκάδαΡιβάρι ,ΠατρικιάΚάναβα ,Άγιος Δημήτριος ,Νεροδάφνη ,Σχινωπή           Φουρκοβούνι ,ΑρετήΚλήμα ,Αμπουρδεκτάκι.

Οιδύσκολοι δρόμοι είναι για τα ενοικιαζόμενα οχήματα της RAC s.a μια πολύ εύκοληδιαδικασία.

ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ

Ένα ενοικιαζόμενοjeep4x4cabrioleείναι η χαρά του επισκέπτη.

Μια μοναδικής ομορφιάς παραλία απέχει 10 χλμ. απότα γραφεία μας RACs.a στον Αδάμαντα. Μιααπό τις ποιο γνωστές παραλίες της Μήλου με χρυσοκόκκινη άμμο, πολύχρωμαβότσαλα, βράχια και αβαθή νερά.

ΠΡΟΒΑΤΑΣ

Ενοικιάστε έναμοτοποδήλατο και χαρείτε τον ήλιο στο σώμα σας. Η ψιλή άμμο και τα ρηχά νεράείναι τα χαρακτηριστικά αυτής της παραλίας.

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Όμορφη παραλίαμε χοντρή άμμο και λευκά βότσαλα, νοικιάστε ένα buggy από τα γραφεία μας στο Αδάμαντα είναιότι πρέπει να την επισκεφθείτε. Θα βρείτε εστιατόρια, beach bar.

ΤΣΙΓΚΡΑΔΟ

Με το Ι.Χ που θα νοικιάσετεαπό την RACs.a θα έχετε σίγουρα και μια ομπρέλα πολυτελή για την μοναξιά της όμορφης  παραλίας του Τσιγκράδου.

Ένα κολπάκι στα Νότια τουνησιού που είναι για τολμηρούς. Ένα ίχνος μονοπατιού θα σας οδηγήσει σε μιααμμουδιά αγκαλιασμένη από βράχια και πεντακάθαρα νερά.

ΦΥΡΙΠΛΑΚΑ

Η RAC s.a σας προσφέρει με κάθε ενοικίαση οχήματος καιέναν χάρτη του νησιού που σίγουρα θα σας οδηγήσει εύκολα σε μια από τιςκαλύτερες παραλίες της Μήλου. Διανύοντας 8 χλμ περίπου από τον Αδάμαντα θαβρεθείτε μπροστά σε μια παραλία με κοφτά βράχια με εντυπωσιακά χρώματα, ψιλήάμμο, και ρηχά νερά. 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ

Μια παραλία αρκετάαπομονωμένη, με σκούρα σχεδόν μαύρη άμμο, καταγάλανα νερά, και απόλυτη ησυχία.Για να φτάσεις χρειάζεσαι αυτοκίνητο λίγο περπάτημα και τις οδηγίες τουπροσωπικού της RAC s.a.-Rent a car

ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ

Το τοπίο που θα αντικρίσετεφτάνοντας στο Σαρακήνικο θα σας ανταμείψει πλήρως. Ένα τοπίο άκροςσεληνιακό  γεμάτο ολόλευκα ηφαιστειακάβράχια. Απέχει μόλις 5 χλμ. από το γραφείο της RAC s.a rental στον Αδάμαντα.

ΚΛΕΦΤΙΚΟ

Στα ΝΔ του νησιού βρίσκεταιτο Κλέφτικο ένα σύνολο από γκριζόλευκα βράχια με παράξενες μορφές καισχηματισμούς. Στο Κλέφτικο πας μόνο με καραβάκια που φεύγουν από τον Αδάμαντακαι τα Ψαθαδικα.

ΑΧΙΒΑΔΟΛΙΜΝΗ

Βρίσκεται μέσα στον κόλποτου νησιού , παραλία αρκετά εκτεταμένη χωρισμένη σε δυο μέρη η μια ήσυχη και η δεύτερηοργανωμένη με beach bar. Ιδανική για τους λάτρεις του surf  και του kite-surf.

ΔΡΩΜΕΝΑ:
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Το Φεστιβάλ της Μήλου είναι ο ζωντανός θεσμός πουκάνει την πολιτιστική ζωή του νησιού ακόμα πιο έντονη καθ' όλη τη διάρκεια τουκαλοκαιριού.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μήλου καιαπό τα τέλη Ιουνίου, που είναι η έναρξή του, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, όπουλήγει, διοργανώνονται ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες,θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, εκθέσεις βιβλίου και άλλεςπολιτιστικές δραστηριότητες.

Στα πανηγύρι όταν το κρασί ρέει άφθονο ενοικιάστε έναόχημα με οδηγό, ο γυρισμός είναι δύσκολοςκαι το νησιώτικο κρασί πολύ γλυκό.

Στα πανηγύρια της Μήλου έχετε την ευκαιρία να γευτείτεπαραδοσιακούς μεζέδες και ντόπιο μηλέϊκο κρασί, καθώς και να χορέψετε και ναδιασκεδάσετε υπό τους ήχους παραδοσιακής νησιωτικής μουσικής.

Πανηγύρια διοργανώνονται σε ναούς και ξωκλήσια συχνάμέσα στο καλοκαίρι

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ενοικιάστε ένα όχημα με σχάρα και προδιαγραφές για τηνμεταφορά των ειδών για τα σπορ στη θάλασσα.

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Ο γύρος του νησιού με σκάφος είναι μία μοναδικήεμπειρία . Με τις θαλάσσιες εκδρομές έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τιςπαραλίες που δεν είναι προσβάσιμες από τη στεριά.

Υπάρχουν αρκετά σκάφη, καΐκια και ιστιοπλοϊκά που προσφέρονται γιαθαλάσσιες εκδρομές .Τα περισσότερα σκάφη αναχωρούν καθημερινά από την προβλήταστο λιμάνι του Αδάμαντα

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Δεν νοικιάζουμε υποβρύχια όμως η RAC s.a νοικιάζειοχήματα που με ασφάλεια θα σας οδηγήσουν σε παραλίες δύσβατες.

Η Μήλος διαθέτει μία σπάνια ομορφιά ακόμα και στονβυθό της.

Υποβρύχιες σπηλιές, τα ναυάγια του Β’ ΠαγκόσμιουΠόλεμου, οι ξέρες που τελειώνουν σε κρεμαστά νερά, οι θερμές πηγές, και τασπάνια είδη που ζούνε στο βυθό του νησιού είναι μερικοί από τους λόγους πουκάνουν την κατάδυση στη Μήλο μία μοναδική εμπειρία.Δύο καταδυτικές σχολέςλειτουργούν στο νησί και διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό σας περιμένουν ναεξερευνήσετε πανέμορφα μέρη

CANOE-KAYAK

Οδηγούμε ένα ενοικιαζόμενο όχημαγια την μεταφορά του Canoe-kayak.Από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο προσφέρονταικαθοδηγούμενες ημερήσιες εκδρομές με canoe-kayak, καθώς και επισκέψεις σεγειτονικά νησιά.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ / yachting

Η ιστιοπλοΐα προσφέρεται στο να ανακαλύψετε τις κρυμμένες ομορφιές τηςΜήλουΝαυτικός όμιλος Τηλέφωνο: 2287023787, 22870 28139

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Πλήθος διαδρομών και σχετικώνδραστηριοτήτων διοργανώνονται από τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας (Τηλ. Επικοινωνίας: 6978585478 - ΓιώργοςΜάλλης).

ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ

Το ΜεταλλευτικόΜουσείο Μήλου διοργανώνει γεωλογικούς περιπάτους στιςσημαντικότερες τοποθεσίες γεωλογικού και μεταλλευτικού ενδιαφέροντος τουνησιού.

Περισσότερεςπληροφορίες τηλ.: 22870 21620)

MOTORCYCLING

ΗΛέσχη Μοτοσικλετιστών Μήλου προσφέρει πολλές δυνατότητες για διαδρομές στη φύσηκαι σε σπάνια φυσικά τοπία, ενώ είναι διαθέσιμη για κάθε περαιτέρω πληροφορία.

Κινητό Τηλέφωνο:6977359524, 6944227279

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΜΕ ΑΛΟΓΑ

Μπορείτενα ιππεύσετε στην θάλασσα ή στο βουνό ή ακόμα και να κάνετε μαθήματα ιππασίαςΤηλέφωνο:22870 31313, ΚινητόΤηλέφωνο:6949614133, 6945412595

Επίσκεψη σε φυσικό πάρκο "Άρκευθος"

Ο επισκέπτης αυτού του φυσικού πάρκου μπορεί να θαυμάσεικυπαρίσσια, κέδρους, φείδες (είδος αγριοκυπάρισσου) και άλλα είδη σπάνιαςχλωρίδας, να μάθει για την οχιά της Μήλου, να συναντήσει σπάνια ζώα και ναπερπατήσει σε ένα δαντελωτό μονοπάτι 5χλμ.

Αναρρίχηση

Για τους λάτρεις τηςπεριπέτειας υπάρχουν δύο αναρριχητικά πεδία στην Μήλο, στην Τούρλα του Βανιού θεωρείται από τα καλύτερα πεδία στην Ελλάδα και στα Γλαρονήσια
Ιστοσελίδα:http://www.oreivatein.com/oreivatein/climb/default.htm

Μέχρι το σημείο  που θα ξεκινήσετε την αναρρίχηση οδηγηθείτεμε ένα αυτοκίνητο ενοικιαζόμενο της RACs.a.

Ιαματικά Λουτρά:

Λουτρά Λάκκου Αδάμαντα

Θερμοκρασία: 33 - 41 C⁰, ανάλογα με τη στάθμη της θάλασσας και τονκαιρό
Σύσταση: θερμομεταλλικόθειούχο, σιδηρούχο, χλωρονατριούχο

Λουτρά Χάρου Αδάμαντα

Θερμοκρασία: έως 85 C⁰
Σύσταση:χλωρονατριούχο,  αλιπηγές

Αλυκές

Βρίσκονται βόρεια τηςΑλυκής σε μια χαμηλή σπηλιά με στενή είσοδο. Η πηγή είναι χλωρονατριούχος καιεκβάλλει σε λάκκο βάθους ενός μέτρου, γεμάτος με νερό και λάσπη
Θερμοκρασία: 28 - 40 C⁰
Σύσταση: χλωρονατριούχο,ραδιενεργό

Προβατάς

Θερμοκρασία: 65 - 90 C⁰
Σύσταση: θειούχο, ατμίδες

Παλιοχώρι

Θερμοκρασία: 65 - 90 C⁰
Σύσταση: θειούχο, αλιπηγές

Τρία Πηγάδια

Θερμοκρασία: 33 - 41 C⁰
Σύσταση: αλιπηγές

Κάναβα

Τα νερά αυτά βρίσκονταινοτιοδυτικά του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. και θεραπεύουν τα αρθριτικά.
Θερμοκρασία: έως 50 C⁰
Σύσταση: χλωρονατριούχο,αλιπηγές

Σκινωπή

Θερμοκρασία: έως 41 C⁰
Σύσταση: αλιπηγές

Με την ενοικίαση αυτοκινήτου της RACs.a παρέχουμεεικοσιτετράωρο service.
 
Χρήσιμα τηλέφωνα
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ
Δήμος Μήλου 2287360100, 2287360105 Πλάκα
Περιφεριακή Ενότητα Μήλου 2287361201 Τριοβάσαλος
Αστυνομικό Τμήμα 2287021204 Πλάκα
Τουριστική Αστυνομία 2287021378 Πλάκα
Τουριστικές Πληροφορίες 2287022445 Αδάμαντας
Αεροδρόμιο Μήλου 2287022381 Αλυκές
Υπολιμεναρχείο Μήλου 2287022100, 2287023360 Αδάμαντας
Δημ. Λιμενικό Ταμείο 2287022130 Αδάμαντας
Τελωνείο 2287022282 Αδάμαντας
ΙΚΑ Μήλου 2287021216 Τριοβάσαλος
ΟΤΕ Μήλου 2287021199 Πλάκα
ΔΕΗ Μήλου 2287022124 Τριοβάσαλος
ΕΛΤΑ 2287021214 Τριοβάσαλος
ΥΓΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ
Φαρμακεία 2287021240, 2287021405, 2287022178
Αγροτικό Ιατρείο Αδάμαντα 2287021755 Αδάμαντας
Κτηνίατρος 2287021230 Τριοβάσαλος
Κέντρο Υγείας 2287360001, 2287360030 Πλάκα
ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ
Αγροτική Τράπεζα 2287022330 Αδάμαντας
Εθνική Τράπεζα 2287022332 Τριοβάσαλος
Εθνική Τράπεζα 2287022400 Αδάμαντας
Εμπορική Τράπεζα 2287027021, 2287027022 Τριοβάσαλος
Παγκρήτια Τράπεζα 2287028210 Τριοβάσαλος
Πειραιώς Τράπεζα 2287027000, 2287027003 Τριοβάσαλος
ΤΑΞΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ
Σταθμός Ταξί Αδάμαντα 2287022219 Αδάμαντας
Σταθμός Ταξί Τριοβάσαλου 2287021306 Τριοβάσαλος
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ
Κατακόμβες 2287021625 Τρυπητή
Αρχαιολογικό Μουσείο 2287021620 Πλάκα
Λαογραφικό Μουσείο 2287021292 Τρυπητή
Μεταλλευτικό Μουσείο 2287022481 Αδάμαντας
Εκκλησιαστικό Μουσείο 2287023956 Αδάμαντας
Ναυτικό Μουσείο 2287360100, 2287022445 Αδάμαντας
ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ/ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ
Λιβάνιος- ΕΚΟ 2287023611, 6944472234 Τρυπητή
Μαυρογιάννης- ΕΛΙΝ 2287023803, 6945454359 Κατήφορα
Ξυδούς- JET OIL 2287022093, 6977143662 Αδάμαντας
Πουλάκης - ΕΚΟ 2287021250, 6932100658 Τριοβάσαλος
Τσιριγώτης- ΕΛΙΝ 2287021953, 2287023672 Πολλώνια

Στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της RACs.a υπάρχει Mp3 κασετόφωνο και ρεύμα για υπολογιστή, drs και κινητό τηλέφωνο.

ΧΩΡΙΑ
 
Αδάμαντας

Ο Αδάμαντας, το λιμάνι της Μήλου, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φυσικάλιμάνια της Μεσογείου. Το ομώνυμο χωριό κτίστηκε το 1835 από Κρητικούς καισυγκεκριμένα Σφακιανούς. Είναι το πιο ανεπτυγμένο τουριστικό κέντρο της Μήλου.

Πλάκα

Η Πλάκα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Είναι κτισμένη σε ύψωμα 220μ.Οικισμόςμε την χαρακτηριστική νησιώτικη αρχιτεκτονική και τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια.
Απολαύστε από κει την υπέροχη θέα, αλλά και ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Τριοβάσαλος και Πέρα Τριοβασαλος

Ο Τριοβάσαλος & ο Πέρα Τριοβάσαλος είναι τα πρώτα χωριά που συναντάμεανεβαίνοντας από τον Αδάμαντα.Στα δύο αυτά χωριά μένουν οι περισσότεροι μόνιμοικάτοικοι του νησιού

Πολλώνια

Η Απολλώνια ή Πολώνια είναι ένα μικρό ψαροχώρι κτισμένο γύρω από έναγραφικό κόλπο. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Από το λιμανάκι τηςΑπολλώνιας εκτελούνται και δρομολόγια προς τη γειτονική Κίμωλο.

Τρυπητή

Ένας παραδοσιακός οικισμός που ξεχωρίζει για την κυκλαδίτικηαρχιτεκτονική του. Διαθέτει υπέροχη θέα στο κόλπο της Μήλου. Κατά τη περιήγησή
σας στο χωριό θα δείτε τους γραφικούς ανεμόμυλους, ενώ σε κοντινή απόστασηβρίσκονται οι περίφημες κατακόμβες.

Ζεφυρία

Η Ζεφυρία ήταν η πρώτη – μεσαιωνική - πρωτεύουσα της Μήλου. Μηνπαραλείψετε να προσκυνήσετε την Παναγία την Πορτιανή. Ο ναός κτίστηκε τον 17οαιώνα, υπήρξε μητρόπολη της Μήλου και είναι η παλαιότερη εκκλησία της Ζεφυρίας.

ΠαραδοσιακοίΟικισμοί

Κλήμα, Mαντράκια, Φυροπόταμος, Αρετή,  Άγιος Κωνσταντίνος, Φουρκοβούνι και Εμπουριόςείναι οι κύριοι παραδοσιακοί οικισμοί της Μήλου . Αποτελούν μικρά ψαράδικαλιμανάκια. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα «σύρματα», υπόσκαφα που χρησίμευαν στονα προστατεύονται οι βάρκες των ψαράδων κατά τη διάρκεια του  χειμώνα και σε περιόδους κακοκαιρίας. Ταέντονα χρώματα και η γραφικότητά τους είναι εντυπωσιακά

Πώςθα φτάσω / πώς θα πάω στη Μήλο...

Είναι 87 ναυτικά μίλια απόστασης από τονΠειραιά υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια που διαρκούν από 5 έως 8 ώρες μεενδιάμεσες στάσεις. Υπάρχει σύνδεση και με άλλα νησιά των Κυκλάδων καθώς και μετην Κρήτη. Με αεροπλάνο μπορεί κανείς να φτάσει στην Μήλο σε 35 λεπτά περίπου.
Για τις εσωτερικές σας μετακινήσεις, τα τοπικά λεωφορεία αναλαμβάνουν ταδρομολόγια από τον Αδάμαντα προς όλα τα χωριά αλλά και προς πολλές παραλίες τουνησιού.

Αεροπορικώς από την Αθήνα στη Μήλο.
Τηλ. Αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος": (+30) 210 3530000
Τηλ. Rac Travel : (+30) 210 4080300,
info@rac-sa.gr

Ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά στη Μήλο.
Τηλ. Λιμεναρχείου Πειραιά (Δρομολόγια): (+30) 210 4226000-4, 2104511310-17,
Τηλ. Rac Travel : (+30) 210 4080300,
info@rac-sa.gr

 

Οι παρακάτω θέσεις ενοικίασης είναι διαθέσιμες για ενοικίαση αυτοκινήτου σε Μήλος

Μπείτε στο group μας στο Facebook και γνωρίστε προσωπικό μας, πείτα μας τις απόψεις σας και απολαύστε μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές που ανακοινώνονται τακτικά.